Ex-Heerenvener met 'oude blessure' opnieuw lang uit de roulatie

0
Ex-Heerenvener met 'oude blessure' opnieuw lang uit de roulatie

Oud-Heerenvener John Iredale heeft bij VfL Wolfsburg opnieuw een bittere pil moeten slikken. Nadat hij het vorige seizoen bij SC Heerenveen al grotendeels miste vanwege een voetbreuk, moet hij aan hetzelfde gewricht nu opnieuw worden geopereerd.

Met negen goals en vier assists was de Australische spits het seizoen bij VfL Wolfsburg II uitstekend begonnen. "Hij heeft in oktober een klap op zijn voet gekregen, is dan voor het nationale jeugdelftal afgereisd en daar opnieuw een tik op dezelfde plek gekregen", vertelt trainer Rüdiger Ziehl tegenover het Duitse Sportbuzzer. De spits bleef daarna enkele wedstrijden aan de kant.

Begin november zou Iredale (20) weer gaan spelen, toen hij in de warming-up opnieuw afhaakte. "Hij vertelde me dat het niet meer ging", vervolgt Ziehl, die niet weet hoe lang hij Iredale moet gaan missen. "Dat hangt ervan af hoe de operatie gaat. We zullen hem ook niet onder druk zetten. Maar we zullen hem missen, hij heeft veel goals gemaakt."

Iredale was dit seizoen met VfL Wolfsburg II actief in de Regionelliga Nord, het vierde niveau in Duitsland. De Volkswagen-club ziet in de oud-Heerenvener vooral een speler voor de toekomst. Hij zat daarom ook nog niet bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›