Van den Berg terug in Heerenveen: ''We helpen graag oud-spelers''

1
Van den Berg terug in Heerenveen: ''We helpen graag oud-spelers''

Maandag werd bekend dat Joey van den Berg in elk geval tot het einde van dit seizoen mag meetrainen bij SC Heerenveen. Het bericht kwam als een verrassing, maar het is niet onlogisch dat de middenvelder na zijn vertrek bij NEC juist weer in 't Friesche Haagje is beland.

Van den Berg speelde in de jeugd van SC Heerenveen en keerde er later tussen 2013 en 2016 in het eerste elftal. "Joey zit in een soort van tussenfase en wilde graag blijven voetballen. Hij heeft ons gevraagd of hij mocht meetrainen om zijn conditie op peil te houden", laat technisch manager Gerry Hamstra weten aan FeanOnline.

"Het is ook ons beleid dat oud-spelers altijd terug moeten kunnen komen. Ook Jan Bekkema traint momenteel bij ons mee. Joey komt uit onze academie en heeft hier in het eerste gespeeld. Dus als we hem kunnen helpen, dan doen we dat", vervolgt Hamstra. "Joey kent ook nog veel mensen binnen de club: Ronnie Venema bijvoorbeeld, Johnny Jansen en ook Jeffrey Talan."

Per week zal de club bekijken met welk team hij kan meetrainen. "Het kan zijn dat hij het begin van de week met het eerste meetraint en de rest bij een ander elftal. We proberen Joey te helpen, maar onze eigen voorbereiding op wedstrijden moet natuurlijk ook zo goed mogelijk verlopen", aldus Hamstra.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Nov 2019 om 16:12
    Toch goed om te horen, wat een warme club supporteb we ook!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›