Thorsby heeft geduld: ''Het eerste jaar hier is een leerproces''

0
Thorsby heeft geduld: ''Het eerste jaar hier is een leerproces''

Voor het eerst in lange tijd is Morten Thorsby weer eens opgeroepen voor het Noorse nationale elftal, mede door een blessure van oud-Heerenvener Martin Ødegaard. Thorsby (23) maakte recent zijn debuut voor Sampdoria en hoopt dat zijn oproep voor Noorwegen een nieuwe stap in de goede richting is.

Het afgelopen jaar was voor de middenvelder een grote teleurstelling. Nadat hij afgelopen januari een transfervrije deal forceerde naar Sampdoria, speelde hij de rest van het seizoen amper nog in Friesland. "Met zes maanden zonder wedstrijden kan ik leven. Dat is nog oké. Hoewel het laatste jaar in Heerenveen niet oké was, dat was niet goed", vertelt Thorsby tegenover het Noorse VG.

"Helaas is het nu bij elkaar bijna een jaar dat ik amper gespeeld heb", vervolgt Thorsby, die weet dat men in Genoa zich nog niet heel veel zorgen maakt. "Ze zeggen vaak dat het eerste jaar hier een leerproces is. Ze denken dat je een jaar nodig hebt om te leren voordat je klaar bent voor het grote werk. Er is hier op de trainingen veel focus op het verdedigen."

"Er is een extreme focus op het voorkomen van tegengoals. Je moet laten zien dat je dat onderdeel van het spel beheert en je moet laten zien dat je kunt communiceren. Dat moet ik eerst doen voordat ik een basisplek krijg", aldus Thorsby, die tot nu toe alleen in 2017 één A-interland speelde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›