Roorda roemt SC Heerenveen: ''Al mag het achterin wel wat stabieler''

4
Roorda roemt SC Heerenveen: ''Al mag het achterin wel wat stabieler''

Met drie overwinningen op rij is SC Heerenveen momenteel duidelijk de ploeg in vorm in de Eredivisie. Het wordt voor de jonge ploeg van Johnny Jansen - veruit de jongste in de Eredivisie - echter een grote uitdaging om die vorm vast te houden, meent oud-Heerenvener Geert-Arend Roorda.

"Een 2-4 zege tegen het AZ dat bulkt van het talent is een ontzettend knappe prestatie. Met de extreem jonge selectie van SC Heerenveen is het niet gemakkelijk te voorspellen hoe een en ander in zo’n wedstrijd gaat uitpakken", schrijft Roorda (31) in zijn wekelijkse bijdrage voor de Leeuwarder Courant.

"Joey Veerman (20), Mitchell van Bergen (20), Sven Botman (19) en Jens Odgaard (21) zijn allemaal jonge spelers die heel goed kunnen voetballen, maar dat niet altijd even gemakkelijk laten zien. Natuurlijk is er veel talent, maar constant presteren is een echte vervolgstap. Dat is in elke sport zo", aldus Roorda, die dat zelf als jonge speler ook mee heeft gemaakt.

Roorda zag dat het voor Heerenveen in Den Haag echter 'allemaal op z'n plek' viel. "Al mag het achterin wel wat stabieler. De interlandverplichtingen van veel AZ-spelers deed de frisheid van het normaal zo bejubelde spel van de Alkmaarders geen goed. Dat was een groot contrast met de rust waarin Jansen de afgelopen twee weken heeft kunnen toewerken naar de zege van zaterdag."

"Zo heeft elk nadeel z’n voordeel en andersom. Voor Heerenveen is de overwinning een prima opmaat naar een serie waarin er eigenlijk niet mag worden verloren. Te beginnen aanstaande zondag thuis tegen FC Groningen. Een uitgelezen kans om de positieve ontwikkeling van spelers en spel te tonen in een (hopelijk) volgepakt Abe Lenstra-stadion", besluit Roorda hoopvol.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 22 Oct 2019 om 18:34
  Meest stabiele verdediging in jaren.
 • 22 Oct 2019 om 17:16
  Heel soms zegt die man rake dingen, maar dit slaat kant noch wal. Het is juist enorm stabiel achterin, vooral als je vergelijkt hoe het vorig jaar stond. Op PSV, Ajax en AZ na de minst gepasseerde verdediging. Complimenten voor de achterhoede. Speelde de voorhoede de eerste paar wedstrijden net zoals nu, had men minimaal 4 punten en misschien wel 6 punten meer gehad. Tevens is het natuurlijk onzin dat Heerenveen in rust naar de wedstrijd heeft kunnen toeleven. Of denkt Roorda soms dat alleen jong oranje gevoetbald heeft?
  Doet me een beetje denken aan de oefenwedstrijd Heerenveen-Ajax, waarin vele media beweerde dat Ajax met een compleet ander elftal speelde en dat er bij Heerenveen ook een aantal wissels waren toegepast. Terwijl er maar drie basisspelers instonden bij Heerenveen. Triestig eigenlijk. De onkunde van mensen die menen te weten.
 • 22 Oct 2019 om 12:54
  • Quote van 22 Oct 2019 om 10:29
   Juist achterin zijn we stabiel geworden. Er staat een veel betere organisatie dan voorgaande jaren, dat begint met de verdediging.
  Ik denk dat hij onze keeper bedoeld.
 • 22 Oct 2019 om 10:29
  Juist achterin zijn we stabiel geworden. Er staat een veel betere organisatie dan voorgaande jaren, dat begint met de verdediging.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›