De Wagt langer bij SC Heerenveen: ''Zelfs in deze moeilijke periode'' Van den Berg traint tot de winterstop mee bij SC Heerenveen Kritiek en lof voor Kosovaarse gelegenheids-middenvelder Dresevic Dresevic met Kosovo in eigen huis hard onderuit tegen Engeland Geblesseerde Veerman haakt af bij Jong Oranje om te revalideren

De Roon duidelijk over 'poppenkast': ''Dat vind ik vrij bizar''

( 1 reacties)
De Roon duidelijk over 'poppenkast': ''Dat vind ik vrij bizar''

Marten de Roon laat zich niet alleen op het voetbalveld gelden. De oud-speler van SC Heerenveen is ook een 'ster' op social media. Op Twitter komt de 28-jarige middenvelder vaak grappig uit de hoek.

"De voetbalwereld is een beetje een poppenkast", relativeert De Roon in gesprek met Voetbal International. "Als het goed gaat, is iedereen hosanna, als het misgaat, is iedereen minder blij. Ik vind het leuk een beetje te spotten met de voetbalwereld. Het is een gekke wereld die niet vergelijken is met de gewone wereld."

De Roon merkt dat ook bij zijn club Atalanta Bergamo. "Zeker in Italië staat de voetballer op een voetstuk", meent hij. "Zelfs als we verliezen, zou ik in Bergamo nog gratis kunnen eten. Het voetbal lijkt wel boven de mensen te staan. Het is iets heel emotioneels."

"Dat vind ik vrij bizar", vervolgt De Roon. "Ik kan het niet zo zien dat ik een belangrijker persoon ben dan degene die naast mij woont of degene die in een restaurant werkt. Ik denk dat de mensen dat hier wel kunnen waarderen."

De oud-Heerenvener heeft daar zelf ook een goed beeld bij. "Het is belangrijk dat je in de realiteit blijft leven. Dat is moeilijk voor een hoop. Als je jong bent en je ziet dat geld, dan wil je daar van alles mee doen. Alleen heb je ook een toekomst en ik denk dat het belangrijk is dat je daarmee rekening houdt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Oct 2019 om 18:38
    goede vent
zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›