Oud-spelers SC Heerenveen winnen met Oranje van Noord-Ierland

0
Oud-spelers SC Heerenveen winnen met Oranje van Noord-Ierland

Nederland heeft de cruciale EK-kwalificatie wedstrijd van Noord-Ierland gewonnen. In de Rotterdamse Kuip werd het 3-1 in spannend slot. 

De eerste helft was bepaald niet sprankelend. Oranje had erg veel moeite om door de Noord-Ierse muur te breken. Het kwam niet verder dan een paar geblockte schoten van Babel en Wijnaldum.

In de tweede helft deed Noord-Ierland precies hetzelfde. Oranje voetbalde iets sneller er doorheen, maar tot grote kansen kwam het niet. Sterker nog, Oranje kwam op achterstand. Noord-Ierland kon counteren en door gestuntel in de Nederlandse defensie kon Magennis binnenkoppen.

Die voorsprong duurde niet lang, want na een voorzet van Malen tikte Depay de gelijkmaker binnen. In blessuretijd kwam Oranje toch nog op voorsprong. Een voorzet van wederom Malen belandde uiteindelijk bij breekijzer Luuk de Jong, die de bal wonderbaarlijk binnen werkte. Het feest werd nog mooier toen Depay na een geweldige rush van Frenkie de Jong zijn tweede maakte. 

Opstelling Oranje: Cillessen, Dumfries (L. De Jong 78'), Van Dijk, De Ligt, Blind, De Roon (Van de Beek 66'), F. De Jong, Wijnaldum, Bergwijn, Depay, Babel (Malen 66').

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!