SC Heerenveen gewaarschuwd: grote kans op leeg stadion in heel 2020 Voetbaladvocaat: ''De KNVB stuurt aan op competitievervalsing'' TV-geldenoverzicht: SC Heerenveen voorlopig stevig op achtste plaats Van der Gijp: ''Denk dat we tot januari niet met publiek spelen'' Transfervrije Høegh denkt aan MLS: ''Misschien moet ik even bellen''

Rojas dichtbij contractverlenging in Denemarken: ''Ik geniet hier''

1
Rojas dichtbij contractverlenging in Denemarken: ''Ik geniet hier''

Marco Rojas heeft zich na een uitzichtloze situatie bij SC Heerenveen inmiddels in de basis gevochten bij het Deense SønderjyskE. Het gaat inmiddels zo goed met de 27-jarige Nieuw-Zeelander dat een contractverlenging in het verschiet ligt.

Enkele maanden geleden zag het daar nog niet naar uit, erkent technisch manager Hans Jørgen Haysen. "Toen we het contract afsloten, werden we het eens over een eenjarige optie en daar praten we nu over. Vanaf het begin hebben we geprobeerd om zijn grote potentie te ontwikkelen", vertelt Haysen tegenover het Deense Nordschleswiger.

"Er zijn ups en downs gweest, maar de laatste vier tot zes weken is zijn vorm echt omhoog geschoten", zegt Haysen. Rojas is blij dat hij bij SønderjyskE het vertrouwen krijgt. "Ik geniet van het voetbal hier en dat kan ik ook laten zien op het veld. Ik was er altijd van overtuigd dat ik het in me had", besluit Rojas, die dit seizoen driemaal trefzeker was in 22 Superleague-wedstrijden.

Rojas, die 29 officiële duels voor SC Heerenveen speelde, is bij SønderjyskE overigens niet de enige speler met een Fries verleden. Ook verdediger Stefan Gartenmann (22) speelde jarenlang in de jeugdopleiding van de Friezen maar maakte pas zijn profdebuut bij SønderjyskE, waar hij inmiddels voor het derde seizoen op rij een basisplek heeft.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Oct 2019 om 12:52
    Mooi voor hem