''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

''Op dat moment hing mijn profcarrière aan een zijden draadje''

0
''Op dat moment hing mijn profcarrière aan een zijden draadje''

Michael Chacón is helemaal op zijn plek bij FC Emmen. De oud-speler van SC Heerenveen is een belangrijke waarde in het elftal van trainer Dick Lukkien. Chacón gold jarenlang als grote belofte in de jeugdopleiding van SC Heerenveen.

Zijn voetbalkwaliteiten werden in Friesland op waarde geschat, maar trainers vinden de 25-jarige Colombiaan lastig coachbaar en menen dat hij moeilijk met teleurstellingen om kan gaan. Daardoor brak Chacón niet door in het Abe Lenstra Stadion, maar maakte hij zijn profdebuut bij FC Dordrecht. In Dordrecht vertrok hij na zijn tweede jaar.

"Op dat moment hing mijn profcarrière aan een zijden draadje, als ik eerlijk ben", vertelt Chacón in Voetbal International. "Er kwamen wel wat mogelijkheden in het buitenland voorbij, maar dat gaf me geen goed gevoel. Toen heb ik mijn zaakwaarnemer gevraagd of hij alsjeblieft FC Emmen kon bellen. Ik voelde dat ik behoefte had aan een vertrouwd gevoel, een bekende omgeving."

Lukkien gaf het voormalige Heerenveen-talent een kans via een proefperiode en later een amateurcontract. "Het was bikkelen, knokken voor mijn profcarrière. Alles of niets. Op een gegeven moment heb ik de knop omgezet en tegen mezelf gezegd: Michael, als je nog iets wilt met je voetbalcarrière, moet je nu een andere mentaliteit toen. Léven voor het voetbal. Doordat ik dat heb gedaan, speel ik nu bij FC Emmen in de Eredivisie", aldus Chacón.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›