De Wagt langer bij SC Heerenveen: ''Zelfs in deze moeilijke periode'' Van den Berg traint tot de winterstop mee bij SC Heerenveen Kritiek en lof voor Kosovaarse gelegenheids-middenvelder Dresevic Dresevic met Kosovo in eigen huis hard onderuit tegen Engeland Geblesseerde Veerman haakt af bij Jong Oranje om te revalideren

Elftal van de Eeuw SC Heerenveen: ''Bijl krijgt sowieso een plek''

( 4 reacties)
Elftal van de Eeuw SC Heerenveen: ''Bijl krijgt sowieso een plek''

Met het honderdjarige jubileum van SC Heerenveen in aantocht (20 juli 2020) komen ook de lijstjes met beste elftallen aller tijden steeds vaker voorbij. In het Friesch Dagblad begint journalist Edward Jorna zijn eigen versie, waarin uiteraard één man niet mag ontbreken.
 
"Dat Abe Lenstra, algemeen beschouwd als de beste Friese voetballer ooit, in het elftal is opgenomen is evident. Daarmee is het spelsysteem ook direct duidelijk: mét stopperspil. Abe staat er immers op dat hij als linksbinnen wordt opgesteld en ik zou wel gek zijn om het conflict op te zoeken met de grote sterspeler", begint Jorna in het ochtendblad.

"Voordat je weet heb je de poppen aan het dansen en is 'hurdkop' Abe op zondagmiddag aan het aaisykjen in de landerijen bij Stobbegat in plaats van dat hij schittert in het Friese Haagje. Wie in het elftal sowieso ook een plek krijgt is Pieter Bijl. Waarom? Deze sierlijke middenvelder, boerenzoon uit Espel, is mijn persoonlijke favoriet. Hele schoolagenda's en schriften schreef ik vol met zijn naam."

"Met linksbinnen Abe Lenstra en Pieter Bijl gaan we verder bouwen en moeten we een beetje haast maken. Dan helpt het dus niet dat ik twijfel wie er op de 'kool' moet staan. Eerlijk gezegd kan ik me geen enkele excellente keeper voor de geest halen. Daarom kies ik - op basis van één redding - voor Johan Tukker. De redding van de eeuw. Tegen Emmen. Onhoudbaar. Maar niet voor Tukker", aldus Jorna.

De in Wijtgaard opgegroeide Jorna stelt dat de rest van zijn opstelling voor zichzelf spreekt: Johan Tukker; Petter Hansson, Henk Zoetendal, Tieme Klompe; Pieter Bijl, Eddy Bosman; Hennie Jonkman, Jon Dahl Tomasson, Ruud van Nistelrooy, Abe Lenstra, Germ Hofma.

"Het hoeft geen betoog dat dit mijn werkelijkheid is. En omdat de mens per definitie feilbaar is, hoor ik graag (sport@frieschdagblad.nl) waar ik volgens u zoal de mist ben ingegaan", besluit Jorna.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 3 Oct 2019 om 12:53
  • Quote van 2 Oct 2019 om 13:57
   Ik wil ook in het elftal :-)
  Ik ook.
 • 2 Oct 2019 om 15:05
  Elk decennium een elftal zou ook leuk zijn. Over 100 jaar is wel heel lastig. Abe Mister heerenveen Maarten de jong Tja erg lastig. Spelers van 70 jaar geleden ken ik niet. Zou alleen een elftal kunnen maken van de afgelopen 25 jaar.
 • 2 Oct 2019 om 13:57
  Ik wil ook in het elftal :-)
 • 2 Oct 2019 om 13:26
  Ik heb wel een suggestie voor de trainer bij dit elftal.
zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›