De Roon debuteert in Champions League: ''Kijken er echt naar uit''

2
De Roon debuteert in Champions League: ''Kijken er echt naar uit''

Marten de Roon heeft een mooie loopbaan, maar spelen in de Champions League ontbreekt nog. Daar komt vanavond verandering voor de oud-speler van SC Heerenveen in als Atalanta heft in het kampioenenbal opneemt tegen Dinamo Zagreb.

"Ik merk hier nog dagelijks hoe bijzonder het is dat de club voor het eerste de Champions League heeft gehaald", zegt De Roon in gesprek met Voetbal International. "Helemaal na de loting ging het los en nu de wedstrijden gaan beginnen, gaat het nergens anders meer over. Je voelt aan alles dat we iets speciaal hebben bereikt."

Atalanta speelt vanavond in Kroatië, maar zal haar thuisduels in het San Siro afwerken. Het eigen stadion wordt namelijk verbouwd. "Voor veel jongens is het toch de eerste keer dat ze Champions League spelen, als je dat in je eigen stadion mag doen, geeft dat iets extra's. Maar San Siro is zeker ook niet slecht. Iedereen heeft er gewoon heel veel zin in, we kijken er met de supporters al een tijdje echt naar uit", aldus De Roon.

Atalanta treft naast Dinamo Zagreb nog Manchester City en Shakhtar Donetsk. City is volgens De Roon de favoriet. "Ze spelen misschien wel het beste voetbal in Europa", meent de oud-Heerenvener. "Pep Guardiola heeft er een aanvallende voetbalmachine van gemaakt. Natuurlijk is het mooi om tegen hen te mogen voetballen, maar het had wat mij betreft ook anders gemogen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Sep 2019 om 22:48
    IJskoud
  • 18 Sep 2019 om 21:51
    Ok. Das ff een koude douche dan :(