Jans geniet met volle teugen: ''Dan voelt het net als vakantie''

0
Jans geniet met volle teugen: ''Dan voelt het net als vakantie''

Ron Jans geniet met volle teugen van zijn avontuur in de Verenigde Staten. De oud-oefenmeester van SC Heerenveen streek deze zomer neer als hoofdtrainer bij FC Cincinnati. 

"We wonen op 25 meter van het zwembad, dat ligt hier toevallig tegenover", steekt Jans van wal in gesprek met De Telegraaf. "Vandaag was het gewoon dertig graden, midden september. Mijn vrouw en ik wonen in een rustige wijk, onze verdediger Maikel van der Werff woont echt in een Amerikaanse wijk, waar de paperboy de krant 's ochtends op de oprit gooit."

Ondanks dat Jans voor zijn werk de overstap naar Amerika maakte, voelt het soms niet als werk. "Het schijnt hier in de herfst het mooist te zijn. Af en toe zie je hier een eekhoorn, kolibries, een kardinaalsvogel, herten. Dan voelt het net als vakantie. Maar we maken hier lange dagen, hoor", vervolgt hij.

FC Cincinnati is een club in opbouw, met Jans als een van de drijvende krachten achter het proces. "Het trainingscomplex wordt fantastisch, het nieuwe stadion in 2020 voor 26.000 toeschouwers ge-wel-dig", aldus Jans. "Ze weten hier wel hoe je een topsportklimaat moet neerzetten. Ik wil erbij zijn, bij de groei van Cincinnati, richting een volwaardige club in de MLS."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!