Ghoochannejhad schrijft historie bij debuut voor PEC Zwolle

Van 2005-2009 en 2016-2018 stond Reza Ghoochannejhad (31) onder contract bij sc Heerenveen. De Iraniër is nu terug in de Eredivisie bij PEC Zwolle en speelde vandaag zijn eerste wedstrijd, waar hij meteen een grote rol vervulde.

PEC Zwolle speelde vanmiddag thuis tegen RKC Waalwijk waar Ghoochannejhad bij een 1-2 stand in de 60e minuut het veld in kwam Dennis Johnsen. De aanvaller staat bekend als iemand die makkelijk doelpunten maakt, dat bewees hij in Zwolle ook.

In iets minder dan een half uur tijd wist Ghoochannejhad vier keer te scoren. In de 60e minuut maakte hij de gelijkmaker, waarna hij in de 81, 83e en 88e de stand uitbreidde naar 5-2. PEC Zwolle wist de wedstrijd uiteindelijk met 6-2 te winnen.

De Iraniër de eerste speler in de Eredivisie die als invaller vier keer weet te scoren. Daarnaast weet hij zich meteen bovenaan te melden in het top scorers klassement.

Van 'Alle ballen op Kingsley' naar 'Alle ballen op Reza'! #pecrkc #peczwolle pic.twitter.com/G0cTWqE4iP