Schöne: ''Het was niet gepland dat ik Ajax zou verlaten''

0
Schöne: ''Het was niet gepland dat ik Ajax zou verlaten''

Lasse Schöne was de afgelopen zeventien jaar als voetballer actief in Nederland. De oud-speler van SC Heerenveen doorliep de jeugdopleiding van de Friezen en speelde vervolgens bij De Graafschap, NEC en Ajax.

Na zeven seizoenen in Amsterdam verkaste Schöne deze zomer op 33-jarige leeftijd naar het Italiaanse Genoa. "Het was niet gepland dat ik Ajax zou verlaten. Het kwam eigenlijk een beetje op ons pad", vertelt de Deen in gesprek met Ajax Showtime. "Ik heb vaker gezegd dat ik serieus naar een club zou willen kijken als ik daar een goed gevoel bij zou hebben. Dit was het moment om een keer te kijken."

Schöne is zeer modebewust en dat zou ook met zijn overstap naar Italië te maken hebben. "Dat is niet de reden geweest", geeft hij aan. "Het klopt wel dat ik dat ik daar na mijn carrière wellicht iets mee wil gaan doen, maar dat is niet de reden dat ik naar Italië ben gegaan, al snap ik wel dat de link gelegd werd. Na mijn carrière ga ik terug naar Nederland."

De middenvelder wist bij SC Heerenveen het eerste elftal niet te halen, maar haalde uiteindelijk wel de top in Nederland. "Ajax is mijn club geworden, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Ik vind het ook ontzettend jammer om Ajax te verlaten, maar ik denk wel dat het het juiste moment was. Het gevoel is nu gewoon goed, mijn gezin staat erachter en het is een mooie ervaring voor mij om in een ander land te spelen", aldus Schöne.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!