Voest terug bij SC Heerenveen: ''Er kwam een vacature vrij''

5
Voest terug bij SC Heerenveen: ''Er kwam een vacature vrij''

Als talentvolle linksback in de jeugdopleiding van SC Heerenveen leek voor Joris Voest (24) een mooie carrière in het verschiet. Twee zware knieblessures zorgden er echter voor dat zijn loopbaan als prof in de knop werd gebroken. Inmiddels is hij terug in het Abe Lenstra Stadion waar hij werkzaam is op de commerciële afdeling. 

Twee jaar geleden deed de op Terschelling geboren Voest bij FC Emmen nog een laatste poging om zijn profcarrière te redden. "Heerenveen bood me nog een nieuw contract aan, maar ik koos voor FC Emmen. Een trapje lager maar wel met de verwachting dat ik een heel seizoen kon spelen", vertelt Voest in gesprek met De Contractspeler, het magazine van voetballersvakbond VVCS.

Een scheurtje in zijn heup zorgde er echter voor dat ook zijn doorbraak in Emmen uitbleef, al kwam hij op 19 september 2017 nog wel in actie in het bekerduel met NEC Nijmegen. In de zomer van 2018 vond de linksback het wel welletje en klopte hij aan bij het Harkemase Boys van de toenmalige trainer Tieme Klompe, die Voest nog kende uit zijn tijd bij Heerenveen. "Dat was een bewuste keuze."

"Ik had geen zin om het nog een keer bij een club uit de tweede divisie voor een minimumsalaris te proberen. Klompe wilde graag dat ik met hem meeging naar Harkemase Boys. Dat heb ik gedaan. Bij Harkemase Boys heb ik het plezier weer teruggekregen in voetbal. Ik heb bijna alles kunnen spelen en ik heb mijn contract voor een jaar verlengd", aldus Voest, die ook buiten het veld niet stil zit.

Als alles goed gaat, heeft Voest aan het eind van dit jaar een hbo-diploma op zak. Ondertussen heeft hij al een baan te pakken bij zijn oude club SC Heerenveen. "Ik wilde graag terugkeren bij Heerenveen. Er kwam een vacature vrij, maar ik twijfelde een beetje, omdat ik geen werkervaring had", aldus Voest, die samen met oud-Heerenvener Arjan Ebbinge (werkzaam bij de VVCS) toch een poging waagde.

Inmiddels is Voest in dienst bij de club als arrangementen-coördinator. "Ik ben onderdeel van het commerciële team. Ik zit op kantoor maar het is heel breed. Ik zorg dat alles wordt geregeld voor de skyboxen en de houders van de boxen. In de toekomst zal ik ook meer buiten de deur gaan werken. Als het gezicht van de commerciële afdeling. Ja, dan ga ik ook sponsors benaderen."

Met zijn 24 jaren ontbreekt het Voest nog aan wat werkervaring, maar in het Abe Lenstra Stadion is hij helemaal op z'n plek. "Ik voel me thuis in deze organisatie. Ik heb het er heel goed naar mijn zin. Al moet ik nog wel veel leren."

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Sep 2019 om 20:19
  Ik heb geen vacature gezien.... hij zal hier wel meer talent voor hebben dan het voetbal
 • 9 Sep 2019 om 17:44
  Leuke baan! Niks mis mee.Lijkt me zelf ook altijd wel leuk om me centjes te verdienen met mijn grootste hobby en dan bij de club die je lief hebt! Het is je gegund Voest :)
 • 9 Sep 2019 om 17:05
  • Quote van 9 Sep 2019 om 16:52
   Werkt Arjan Ebbinge ook op de afdeling dan?

  Arjan Ebbinge is Opleidingsmanager en Loopbaancoach voor (ex-)topsporters bij de Vereniging van Contractspelers (VVCS).
 • 9 Sep 2019 om 17:04
  • Quote van 9 Sep 2019 om 16:52
   Werkt Arjan Ebbinge ook op de afdeling dan?

  Edit.. Wat Zem hierboven schrijft is logischer :)
 • 9 Sep 2019 om 16:52
  Werkt Arjan Ebbinge ook op de afdeling dan?

woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›