Steun voor Dumfries: ''Die jongen heeft echt wel kwaliteiten''

4
Steun voor Dumfries: ''Die jongen heeft echt wel kwaliteiten''

Het Nederlands elftal won vrijdagavond in Hamburg met 2-4 van Duitsland, maar er was na afloop veel kritiek op Denzel Dumfries. Willem van Hanegem neemt het echter op voor de voormalig SC Heerenveen-verdediger, die in de tweede helft werd gewisseld. 

"Laten we alsjeblieft stoppen met concluderen dat Denzel Dumfries en Marten de Roon de zwakke schakels zijn", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Dumfries kwam in Hamburg te vaak in situaties die hem niet liggen, maar die jongen heeft echt wel kwaliteiten", aldus Van Hanegem. 

"En De Roon had een paar keer slordig balverlies voor rust en dan ziet het er allemaal wat onbeholpen uit. Maar hij knokte zich terug in de wedstrijd", vervolgt 'De Kromme' optimistisch. "Alleen koos Ronald Koeman bij een achterstand voor Davy Pröpper, die aanvallend meer kan brengen. En toen werd het meteen 1-1, het zat lekker mee", constateert Van Hanegem.

"Over Georginio Wijnaldum hoorde ik na afloop maar weinig mensen. Misschien willen ze het niet zien of zien ze het gewoon niet", legt hij uit. "Maar de manier waarop hij Donyell Malen liet scoren was zo verfijnd. Het balletje net omhoog zodat de laatste Duitse verdediger kansloos was en zo dat Malen meteen kon schieten. En de laatste goal met die sprint van eigen helft, prachtig." 

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Sep 2019 om 19:48
  De Roon is een hele harde onopvallende maar oh zo belangrijke schakel in het team met veel individualisten. Dumfries was afgelopen vrijdag gewoon slecht, met name positioneel klopt er niet veel van. Was meer rechtsbuiten dan rechtsachter. Ik denk dat hij niet zo'n slimme voetballer is.
 • 9 Sep 2019 om 13:53
  Ronald Koeman weet echt wel wat hij aan deze jongens heeft, deze jongens gaan er voor, dat het eens niet meezit....
 • 9 Sep 2019 om 13:01
  Heel goed dat van Hanegem het voor deze jongens opneemt. Deze man heeft echt verstand van voetbal. Dit in tegenstelling tot velen die een voetballer alleen goed vinden als deze bij Ajax speelt of heeft gespeeld. Ook de reden dat V. van Dijk veel te lang niet voor Oranje is geselecteerd.
 • 9 Sep 2019 om 12:22
  De Roon zijn kwaliteit is juist dat die op het middenveld de gaten goed dichtloopt en zo de verdediging ondersteund. Balbezit is Propper veel en veel sterker