SC Heerenveen komt tekort tegen effectief Feyenoord MATCHDAY | SC Heerenveen met verwachte elf tegen Feyenoord Jansen legt keuze Bruijn uit: ''Verwacht dat de ruimtes klein zijn'' OFFICIEEL | Arka Gdynia verlost SC Heerenveen van Mihajlovic Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

Derksen kraakt 'slapzak': ''Als je niet wil winnen, moet je hem halen''

( 5 reacties)
Derksen kraakt 'slapzak': ''Als je niet wil winnen, moet je hem halen''

Johan Derksen vindt het onbegrijpelijk dat Feyenoord deze zomer voormalig SC Heerenveen-speler Luciano Narsingh heeft aangetrokken. De 28-jarige buitenspeler tekende in juli een tweejarig contract in De Kuip, nadat zijn verbintenis bij het Engelse Swansea City afliep.

"Weet je wat ik de ergste speler bij Feyenoord vind? Narsingh!", steekt Derksen van wal aan tafel bij Veronica Inside. "Als je niet wilt winnen, dan moet je Narsingh halen. Het is zo'n ontzettende slapzak. Hij kan best aardig voetballen, maar bij PSV heeft hij nooit iets gepresteerd en in Engeland heeft-ie hopeloos gefaald. Hij staat maar bij de zijlijn, zonder rendement. Daar heb je echt niks aan."

Ook René van der Gijp doet een duit in het zakje. "Narsingh moet het maar van één ding hebben en dat is zijn snelheid", vult hij aan. "Maar dat gebruikt hij helemaal niet, want daar is-ie te laf voor", countert Derksen. Jaap Stam liet Narsingh tegen FC Utrecht (1-1) in de punt van de aanval spelen. "Als nou iemand niets heeft van een spits, dan is het Narsingh wel. Echt niets", stelt Van der Gijp.

Derksen valt hem bij: "Hij wint geen duels, hij kan niet koppen en hij is geen aanspeelpunt. Maar waarom zet je hem daar dan in godsnaam neer? Het enige wat hij moet doen is een balletje aannemen en een voorzet geven. Maar dat doet-ie ook niet, want dan gaat hij dribbelen", luidt het relaas van de heren, dat wordt afgesloten door Wim Kieft. "Hij heeft faalangst, dat had-ie altijd al."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 21 Aug 2019 om 07:09
  • Quote van 20 Aug 2019 om 23:41
   Heeft het altijd van zijn snelheid en rendement moeten hebben. Zelfs in Oranje deed hij dat goed. Nu is hij echter totaal niet fit en kilo's te zwaar. Dag snelheid en tel uit uw winst.
  Juiste conclusie.
 • 20 Aug 2019 om 23:41
  Heeft het altijd van zijn snelheid en rendement moeten hebben. Zelfs in Oranje deed hij dat goed. Nu is hij echter totaal niet fit en kilo's te zwaar. Dag snelheid en tel uit uw winst.
 • 20 Aug 2019 om 23:26
  Meende dat hij bij ‘t Fean en bij PSV meestal ruim in de assist zat.. mja, Derksen is al jaren niet serieus te nemen..
 • 20 Aug 2019 om 22:18
  • Quote van 20 Aug 2019 om 22:12
   Gevalletje, te vroeg weg gegaan....
  Bij Heerenveen? Die jongen heeft met redelijk beperkte techniek het toch uitstekend gedaan. Is bij PSV ook waardevol geweest en het bij Swansea (om mij niet bekende redenen) niet gered. Lijkt me nu op zich prima speler voor Feyenoord, maar dan moeten ze wel een spits hebben die zijn voorzetten gaat binnen werken. Dat gaat Berghuis niet doen.
 • 20 Aug 2019 om 22:12
  Gevalletje, te vroeg weg gegaan....
zaterdag 25 januari 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›