SC Heerenveen komt tekort tegen effectief Feyenoord MATCHDAY | SC Heerenveen met verwachte elf tegen Feyenoord Jansen legt keuze Bruijn uit: ''Verwacht dat de ruimtes klein zijn'' OFFICIEEL | Arka Gdynia verlost SC Heerenveen van Mihajlovic Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

Pierie speelt in 'KKD' op maandag: ''Ik zie dit als een kans''

( 5 reacties)
Pierie speelt in 'KKD' op maandag: ''Ik zie dit als een kans''

Kik Pierie maakte afgelopen zomer de overstap van SC Heerenveen naar Ajax. De negentienjarige verdediger kostte minimaal vier miljoen euro, maar speelde maandagavond met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie tegen NEC.

Pierie was twee jaar lang basisspeler in de Eredivisie, maar moet nu opdraven op een lager niveau. Dat deert hem echter niet. "Natuurlijk wil je zo snel mogelijk bij het eerste elftal komen, maar ik zie dit als een kans om te laten zien wat ik goed kan", zegt Pierie voor de camera van FOX Sports. "Het is voor mij een kans bij een topclub, een grote club in Europa en de beste van Nederland."

De verdediger speelde dit seizoen nog geen officiële wedstrijd voor Ajax, maar zat tegen PSV (Johan Cruijff Schaal) en Vitesse op de bank. Pierie moet zichzelf dan ook nog verbeteren. "Ik vind dat ik als centrale verdediger aan de bal wel gewoon mijn ding doe, maar ik vind dat ik in de duels nog wat agressiever en meer aanwezig mag zijn. Dat is voor mij de grootste stap die ik moet maken", aldus de oud-Heerenvener.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Aug 2019 om 18:14
  • Quote van 20 Aug 2019 om 18:13
   Ze hadden achteraf beter Botman in de deal kunnen betrekken.
  Moet Ajax ook willen.
 • 20 Aug 2019 om 18:13
  • Quote van 20 Aug 2019 om 17:17
   Geweldig van Hamstra en co dat we hier 5 miljoen voor gekregen hebben, Botman is beter!
  Ze hadden achteraf beter Botman in de deal kunnen betrekken.
 • 20 Aug 2019 om 17:17
  Geweldig van Hamstra en co dat we hier 5 miljoen voor gekregen hebben, Botman is beter!
 • 20 Aug 2019 om 17:05
  1e elftal zal lastig worden, komend seizoen moet hij er staan
 • 20 Aug 2019 om 17:03
  Ja, deze jongen heeft een te hoge pet van zichzelf op..... Bakte bij ons er al vrij weinig van en doet dat nu dunnetjes over bij Jong Ajax......
zaterdag 25 januari 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›