Grindheim ziet kansen tegen PSV: ''Ze denken er al te zijn''

2
Grindheim ziet kansen tegen PSV: ''Ze denken er al te zijn''

FK Haugesund zal vanavond in de return van de Europa League-kwalificatie een lastige dobber hebben aan PSV Eindhoven. Maar er is één speler die weet hoe het is om te winnen in het Philips Stadion: de inmiddels 36-jarige oud-Heerenvener Christian Grindheim.

Op 27 februari 2009 stond hij op het veld toen Danijel Pranjic in de blessuretijd de 3-2 binnen schoot uit een penalty. "Ik was op de top van m'n carrière", blikt Grindheim in gesprek met Haugesunds Avis terug op zijn tijd bij SC Heerenveen. "Het was een goede tijd voor mij. Het is me daarna niet gelukt om nog een stap hogerop te maken."

"Daar baal ik wel een beetje van, maar ik was op dat moment niet goed genoeg. Het is zoals het is." Inmiddels zijn we ruim tien jaar na die memorabele zege op PSV en staat Grindheim met zijn club Haugesund opnieuw tegenover de Brabanders. De eerste wedstrijd in Noorwegen eindigde in een 1-0 overwinning voor de Nederlanders.

"Het zal een moeilijke wedstrijd worden, zonder twijfel. PSV is vooral thuis erg goed, ze hebben een goed team dat dichtbij de landstitel was vorig jaar. Het gaat leuk worden, ik denk dat we ze wel een beetje kunnen verrassen. Met een 1-0 voorsprong denken ze er al te zijn, dat kan in ons voordeel werken", stelt Grindheim, die vanwege overbelasting waarschijnlijk opnieuw op de bank zal starten.

"Of ik wil spelen tegen PSV? Dat gaat niet. Ik moet honderd procent fit zijn om te spelen. Ik moet meer kunnen bijdragen dan die twintig minuten van vorige week tegen PSV. Ik had het idee dat het beter ging, maar ik merkte toch dat het moeizaam was. Ik hoop dat het lukt, het gaat iedere dag wat beter", aldus de Noor.

Het Europa League-kwalificatieduel tussen PSV en Haugesund start donderdag om 20:30 uur.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Aug 2019 om 22:36
    Nou, daar kreeg ie nog bijna gelijk ook. Dramatisch wat PSV in Europa neerzet. Verkloten een hoop punten voor een topclub. Dat met gepruts van Utrecht en Feyenoord die ook al punten laat liggen... uiteindelijk kunnen we play-offs afschaffen zo weinig houden we over
  • 15 Aug 2019 om 22:03
    invalbeurt grindheim
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›