SC Heerenveen profiteert niet mee met miljoenentransfer Elmas

4
SC Heerenveen profiteert niet mee met miljoenentransfer Elmas

SC Heerenveen profiteert niet mee met de miljoenentransfer van Elif Elmas van Fenerbahçe naar het Italiaanse Napoli. Het 19-jarige toptalent was twee jaar geleden dichtbij een overstap naar Friesland, maar werd op het laatste moment weggekaapt door de Turkse topclub.

Anderhalf jaar eerder, in oktober 2015, maakte zijn toenmalige club Rabotnicki Skopje zelfs nog officieel melding van een toekomstige deal met SC Heerenveen. Het bewuste bericht staat nog steeds online, maar Elmas speelde op enkele trainingen en oefenduels na nooit een officiële minuut voor de Friezen.

Op het moment dat Elmas volgens de Macedonische wet oud genoeg was om elders te tekenen, sneed Fenerbahçe de Friezen de pas af door hem een vet contract voor te schotelen. Bronnen binnen de club bevestigen aan FeanOnline dat de middenvelder (helaas) nooit onder contract heeft gestaan.

Om de reden heeft de club nu ook geen recht heeft op een deel van de transfersom, dat gebruikelijk is als voormalige (jeugd)spelers een internationale transfer maken. In het geval van de transfersom die Napoli betaalde, zo'n 16 miljoen euro, was het een leuk zakcentje geweest...

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Jul 2019 om 23:36
  Mee eens.
 • 24 Jul 2019 om 23:31
  • Quote van
   Deze quote is verwijderd.
  Juist een leuk bericht vind ik. Rond deze jonfen was toen heel veel onduidelijkheid, omdat het toen redelijk zeker leek dat hij naar Heerenveen zou komen. Dit geeft mooi wat achtergrond informatie.
 • 24 Jul 2019 om 22:16
  Ik weet nog dat ie een keer online was op Facebook of Instagram met Heerenveen kleding aan.
 • 24 Jul 2019 om 22:02
  • Quote van
   Deze quote is verwijderd.
  De laatste weken werd Heerenveen in internationale media nog vaak genoemd als 'oude club' van Elmas. Vandaar dat we even op onderzoek zijn gegaan. Heel veel kun je er niet mee, maar dit sluit in elk geval toekomstige speculatie uit... ;)
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›