'Concurrentie voor SC Heerenveen; eerste bod op spits afgeslagen' ''Deze overwinning is top, want we hebben er spijkerhard voor gewerkt'' Kongolo trots: ''Het is een goed teken dat we veel kansen krijgen'' SC Heerenveen boekt zwaarbevochten zege bij RKC Waalwijk MATCHDAY | Ejuke en Kongolo tegen RKC Waalwijk terug in de basis

''Het moet beter, allereerst door flink wat meer thuisduels te winnen''

( 1 reacties)
''Het moet beter, allereerst door flink wat meer thuisduels te winnen''

Er zullen nog wat spelers bij moeten komen om de selectie op peil te brengen, maar met Johnny Jansen heeft de club in elk geval een geschikte trainer aangesteld. Dat is althans de mening van Foppe de Haan, die ivindt dat de club weer wat identiteit terugkrijgt.

"Wat mij betreft is het een goede zaak dat Johnny nu het vertrouwen krijgt. En hij is een Fries, dat geeft ook weer wat identiteit aan de club", begint De Haan in gesprek met de NOS. "De technische staf is prima nu. De jongens kennen elkaar van haver tot gort. Wat overigens ook een gevaar kan zijn. Zelf had ik er altijd graag een vreemde eend tussen."

"Ik kan niet zeggen of ze het goed gaan doen, maar ik hoop het echt", vervolgt De Haan, graag ziet dat er weer een frisse, positieve wind door het Abe Lenstra Stadion gaat waaien. "Aan het eind van vorig seizoen was het waardeloos, ook op de tribune leefde het niet. Het moet beter. Allereerst door flink wat meer thuiswedstrijden te winnen komend seizoen."

Volgens De Haan zal veel afhangen van de competitiestart, waarin vooral tegen Heracles Almelo, FC Emmen, FC Twente en Fortuna Sittard punten moeten worden gepakt. "Ze zullen snel het vertrouwen moeten winnen. Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend dat je de tijd krijgt."

Het afgelopen seizoen wist SC Heerenveen van de zeventien thuisduels er slechts vier te winnen. Dat betekende een aanscherping van het clubrecord.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jul 2019 om 23:06
    De vijfde colonne wordt alvast opgestart
vrijdag 13 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›