Veerman: ''Ik hoop in de voorbereiding ergens weer in te stappen''

( 1 reacties)
Veerman: ''Ik hoop in de voorbereiding ergens weer in te stappen''

Henk Veerman heeft een bewogen eerste jaar bij FC St. Pauli achter de rug. De 28-jarige Volendammer is inmiddels in de laatste fase van zijn revalidatie beland en hoopt later dit jaar weer zijn rentree te mogen maken in de 2. Bundesliga.

Wat wellicht een voordeel is, is dat St. Pauli sinds dit seizoen een Nederlandse trainer heeft: Jos Luhukay. " Ik heb Jos Luhukay nog niet op het trainingsveld meegemaakt, maar al wel met hem gesproken. Zijn spelopvatting spreekt me in elk geval aan", vertelt Veerman in gesprek met FCSP Holland. "De vorige trainer liet ons meer aanpassen aan de tegenstander."

"Luhukay wil ons meer ons eigen spel laten spelen. Dat betekent verzorgd spel en vooral hoger druk zetten. Meer aanvallend spelen dus. Uiteraard past mij dat, zeker als ik vanaf de vleugels wordt aangespeeld", vervolgt Veerman, die nog steeds erg blij is met zijn overstap naar Duitsland. "Kijk eens naar al die grote centrale verdedigers waarmee je wordt geconfronteerd."

"Zet Jackson (St. Pauli-verdediger Avevor, red.) eens naast Heerenveen verdediger Kik Pierie. Dan weet je direct dat het Duitse voetbal van een andere orde is. Daar had ik echt wel even tijd voor nodig, maar uiteindelijk kon ik vrij snel meekomen", aldus Veerman, die ook regelmatig wist te scoren in Hamburg. "Ik hoop in de voorbereiding ergens weer in te stappen en train dus voortdurend door."

"Dat we niet gepromoveerd zijn is jammer, maar misschien ook wel weer oké. Het verschil tussen Bundesliga 1 en 2 groeit. Daar moet je als club wel klaar voor zijn en de juiste investeringen kunnen doen. Lukt dat niet, dan krijg je het heel zwaar. Dat wil je ook niet. Het is prima zo. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen!", besluit Veerman met een lach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Jul 2019 om 10:24
    Mooi zo, we komen binnenkort met een kleine honderd supporters bij een wedstrijd kijken, wanneer je weer speelt.
zondag 27 oktober 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›