Lurling: ''Zelfs in Apenheul werd omgeroepen dat ik me moest melden''

1
Lurling: ''Zelfs in Apenheul werd omgeroepen dat ik me moest melden''

Het had weinig gescheeld of Anthony Lurling had zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal bijna gemist. Toen hij in 2000 onder contract stond bij SC Heerenveen werd de vleugelaanvaller opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal, maar Lurling verbleef in de Apenheul zonder telefoon.

Van Gaal wilde hem erbij hebben voor het thuisduel met Ierland (2-2). "Ik ging naar de Apenheul met mijn vrouw en ik had mijn telefoon niet bij me, omdat ik dacht dat ik die niet nodig had", blikt Lurling terug bij Shirtje Ruilen, een programma van RTL7. "Het Nederlands elftal had toen wat afzeggingen en toen wilden ze mij te pakken krijgen, maar dat lukte niet."

"Ze moesten zich zelfs in Apeldoorn melden, waar ik op dat moment dus was", vervolgt de oud-speler van de Friese club. "Er werd toen in de Apenheul omgeroepen dat ik naar de balie moest gaan, maar ik heb het niet gehoord. Dus ik rijd van Apeldoorn terug naar Heerenveen en hoorde toen op mijn antwoordapparaat dat ik me moest melden in Apeldoorn."

Lurling wist niet hoe snel hij het stuur om moest gooien. "Ik kwam daar dus net vandaan, maar ik ben meteen weer teruggereden. Ik zei toen nog in een interview: zo heb je een aap op je schouder en zo zit je naast de bondscoach", besluit hij lachend.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jul 2019 om 12:29
    Off; Sam Kersten van Den Bosch komt in ieder geval niet, die gaat naar PEC.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›