Update: SC Heerenveen maakt tussenstand kaartverkoop ADO-thuis bekend Halilovic legt uit: ''Ik heb hem gezegd dat ik meer moet spelen'' Veerman kritisch over vooroordelen: ''Dat slaat nergens op'' ''Prima als SC Heerenveen ergens in het linkerrijtje eindigt'' ''Heb geïnformeerd naar Botman, maar bleek financieel onhaalbaar''

Sinkgraven naar Leverkusen; kassa rinkelt ook voor SC Heerenveen

( 0 reacties)
Sinkgraven naar Leverkusen; kassa rinkelt ook voor SC Heerenveen

Daley Sinkgraven speelt de komende vier seizoenen in de Duitse Bundesliga voor Bayer Leverkusen. De oud-Heerenvener maakt voor circa vijf miljoen euro de overstap van Ajax, waarmee ook de kassa in het Abe Lenstra Stadion gaat rinkelen. 

De 23-jarige middenvelder speelde tussen zijn veertiende en negentiende levensjaar in de jeugdopleiding van SC Heerenveen, dat daardoor recht heeft op 2,25 procent van de algehele transfersom. In het geval van een transfersom van vijf miljoen euro levert het de Friezen grofweg 112.500 euro op.

Mogelijk ontvangt Heerenveen nog meer, want het bovenstaande is enkel waar de Friezen recht op hebben op basis van de zogeheten solidariteitsbijdrage. In het koopcontract van Sinkgraven waren meerdere opties opgenomen, waaronder een bonus van acht ton bij een eindzege van Ajax in de Europa League.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 22 februari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›