Verbeek blij voor Jansen: ''Hij was iemand die we trainer wilden maken''

0
Verbeek blij voor Jansen: ''Hij was iemand die we trainer wilden maken''

Met het aanstellen van Johnny Jansen als hoofdtrainer voor het komende seizoen is er feitelijk een einde gekomen aan een interne opleiding van bijna twintig jaar. Gertjan Verbeek was één van de mensen die in hem al op jonge leeftijd een toekomstige trainer zagen.

"We vonden Johnny een goede jongen, iemand die leiding kon geven en goed met mensen om kon gaan. Iemand die we trainer wilden maken", vertelt Verbeek (56) in gesprek met Voetbal International, dat de afgelopen met diverse (voormalige) clubmensen heeft gesproken om een portret van Jansen te schetsen.

"We hadden in die tijd een rode draad die door de hele club heen liep. We haalden oud-spelers terug als trainers, omdat zij bekend waren met de werkwijze van de club. Die hadden ze immers zelf ondergaan", vervolgt Verbeek, die zelf ook in de hoofdmacht van SC Heerenveen speelde en tussen 2004 en 2008 vijf jaar hoofdtrainer was bij de Friezen.

"Deze jongens wisten hoe we over voetbal dachten, hoe we wilden dat het gespeeld werd en hoe we met elkaar omgingen. Johnny was daar één van. Mannen als Henk Herder, Jeffrey Talan en Tieme Klompe zijn ook in dat traject gegaan", besluit Verbeek, die de komende twee jaar trainer is van het Australische Adelaide United.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!