De Haan heeft vertrouwen in Oranje Leeuwinnen: ''WK-finale is haalbaar''

Vanmiddag om 15:00 uur trappen de Oranje Leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland voor het eerst af op het WK in Frankrijk. Voormalig assistent-bondscoach Foppe de Haan heeft hoge verwachtingen van het team van Sarina Wiegman.

"De voorhoede is heel gevarieerd, waardoor er veel mogelijkheden liggen om gevaarlijk te worden", begint De Haan in gesprek met FC Update. "De snelheid van Shanice van de Sanden, het scorend vermogen van Vivianne Miedema en de dribbels en acties van Lieke Martens vullen elkaar perfect aan. Als Oranje veel in de zestien gaat komen, dan is Miedema nauwelijks meer te stoppen."

"Ook het middenveld is in balans. Van Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen verwacht ik veel, zij kunnen nu nog meer meters maken. Zowel aanvallend als verdedigend. Daardoor houden ze Sherida Spitse uit de wind en kan zij aan haar beste spel toekomen", vervolgt De Haan, die wel zo zijn zorgen heeft over de achterhoede van de Oranje Leeuwinnen.

Alleen de achterhoede is nog een beetje zoekende, zo denkt De Haan. "De blessure van Kika van Es en de schorsing van Anouk Dekker zorgen ervoor dat Wiegman moet zoeken naar wat de beste alternatieve achterhoede is. Maar al met al staat het elftal er goed op, het is een team met veel kwaliteit." Of het al met al genoeg is om de WK-titel binnen te halen moet nog blijken.

"Een WK win je nooit zonder geluk. Kijk maar naar eerdere toernooiwinnaars, er zijn altijd kleine momentjes van geluk die heel bepalend zijn. Maar die momenten van bijvoorbeeld binnenkant paal kunnen ze afdwingen", stelt de oud-trainer van SC Heerenveen. "Het moet gek lopen willen ze de groepsfase niet doorkomen. En zoals ze er nu voor staan, denk ik dat de finale ook haalbaar is."

Twee jaar geleden was hij erbij toen Nederland in eigen land Europees kampioen werd, vanavond zat hij bij ons in de studio: Foppe de Haan.

De speelsters van Oranje zijn hem zeker nog niet vergeten! #studiofrance pic.twitter.com/pqGNUxMPAL

— NOS Sport (@NOSsport) 10 juni 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand