Schaars: ''Bij de trainingen krijg ik ook geen adrenaline meer''

De dubbele beenbreuk die Stijn Schaars begin vorig jaar opliep, was eigenlijk het begin van het einde van de carrière van de 35-jarige middenvelder. Het lukte de ex-speler van PSV Eindhoven en Sporting Lissabon daarna niet meer om terug te komen op zijn oude niveau.

Hoewel er toch iets van een blessure-naam aan Schaars hangt, vindt hij niet dat hij overdreven vaak geblesseerd was. "Als je achttien jaar topsport doet, dan kun je een paar keer een blessure krijgen. Maar het is wel zo dat ik er drie keer een jaar uit ben geweest. Dat blijft je dan een beetje achtervolgen", vertelt Schaars bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

"Die dubbele beenbreuk bij Heerenveen heeft er wel voor gezorgd dat ik nu stop. Die blessure heeft mijn continuïteit een beetje weggenomen, dat je plezier hebt om elke dag op het veld te staan. Nu kost het heel veel energie om überhaupt te trainen. Bij de trainingen krijg ik ook geen adrenaline meer", vervolgt Schaars, die wel merkte dat hij zich nog goed kon opladen voor wedstrijden.

"Dan gaat het allemaal wel. Je gooit er een pilletje in en je gaat, dat red je wel. Maar dat trainen elke dag... Die pin geeft toch een bepaalde druk en pijn, daar had ik geen behoefte meer aan", aldus Schaars, die desondanks wel moeite had met de beslissing om te stoppen. "Het is wel lastig, want ik ben een echte liefhebber en ik vind het spelletje superleuk."

"Normaal gesproken was ik als eerste op het trainingsveld en als laatste eraf. Als je daarin wordt tegengewerkt door je eigen lichaam, dan moet je goed gaan nadenken of je dat nog wil. Je plezier gaat een beetje weg en dat was de belangrijkste factor. Daarom heb ik het besluit genomen, omdat ik denk dat het beter is om te stoppen en wat anders te gaan doen", besluit Schaars.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand