De Roon in de Champions League? ''Een geweldige serie neergezet''

2
De Roon in de Champions League? ''Een geweldige serie neergezet''

Marten de Roon is met Atalanta Bergamo aan een uitmunted seizoen bezig. De Italiaanse club staat na 36 competitiewedstrijden op een vierde plek in de Serie A en daardoor lonkt de Champions League voor de voormalig SC Heerenveen-speler. 

"Alles begint met een visie, een duidelijke manier van spelen", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Atalanta verkoopt elk jaar drie, vier spelers en zoiets hou je nooit tegen, maar de vervangers passen zich moeiteloos aan en het team wordt niet slechter. Dat komt doordat die spelers precies weten wat er van ze wordt verwacht", constateert De Roon. 

"Die credits mogen naar de trainer toe", vervolgt hij. "Gian Piero Gasperini heeft een manier van spelen ontwikkeld die ons past en waarmee tegenstanders moeite hebben.Na een moeizame start hebben we een geweldige serie neergezet, uit gewonnen van Lazio en zelfs in Napels", blikt De Roon terug. 

"Als je zulke wedstrijden weet te winnen, echt heel lastige duels, zegt dat heel veel over de ontwikkeling van het elftal onder Gasperini", beseft hij. "Nu we meedoen om Champions League-voetbal en we ook nog de finale hebben gehaald om de Coppa Italia, dringt voor het eerst het besef echt door van: Godsamme, we doen hier met z’n allen blijkbaar toch iets heel erg goed", besluit De Roon tevreden. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 May 2019 om 10:40
  • Quote van 18 May 2019 om 10:04
   Wat een topper is hij. Onderschat bij Heerenveen in Italië op waarde geschat.
  Geweldig voor Marten ! Kom snel langs om een paar wedstrijden mee te pikken ! :-)
 • 18 May 2019 om 10:04
  Wat een topper is hij. Onderschat bij Heerenveen in Italië op waarde geschat.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›