FC Twente stelt voormalig Heerenvener aan als hoofdtrainer

( 3 reacties)
FC Twente stelt voormalig Heerenvener aan als hoofdtrainer

Gonzalo Garcia Garcia wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De oud-speler van SC Heerenveen volgt de ontslagen Marino Pusic op bij de promovendus.

"Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie gaf mij dat vertrouwen", zegt Garcia op de officiële website van FC Twente. "Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor. Afgelopen seizoen heb ik de club goed leren kennen; heb FC Twente op alle fronten van binnenuit kunnen ervaren. Het is een club met veel dynamiek, kijk alleen al naar de supporters."

Garcia Garcia was afgelopen seizoen assistent bij de club die kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie. Begin 2018 ronde hij de hoogste Spaanse trainerscursus succesvol af. "Ik ben nog jong en natuurlijk zullen er twijfels zijn", beseft hij.

"Die twijfels zullen er misschien ook na drie maanden nog zijn, maar na een maand of zes is dat hopelijk anders. Ik heb een voetbalidee die aansluit bij de filosofie waar FC Twente voor staat. Dat is ook de club die ik nog ken uit mijn tijd toen ik er zelf als speler tegen voetbalde", aldus Garcia Garcia, die tussen 2006 en 2008 bij SC Heerenveen speelde.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 May 2019 om 19:04
    Bijzonder dit, niet aan zien komen. Maar mikken op de jeugd in plaats van de zoveelste keer voor een "naam uit het bekende circuit" juich ik wel toe.
  • 16 May 2019 om 18:03
    Wonderlijk nieuws. Maar als Ted van Leeuwen in het in je ziet, dan zal het wel goed zijn ?

  • 16 May 2019 om 17:02
    Bijzondere benoeming. Vond hem als speler sierlijk maar ook enorm lui.
zaterdag 31 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›