Roorda hekelt 'huilverhalen': ''Heerenveen plukt daar al de vruchten van''

Geert-Arend Roorda heeft weinig begrip voor de klaagzangen die afgelopen week verschenen nadat nekend werd dat de de voorlaatste speelronde in de Eredivisie wordt verschoven naar woensdag woensdag 15 mei. De oud-Heerenvener vindt dat alle clubs in Nederland profiteren van een succesvol Ajax in Europa.

"Het heeft even geduurd voordat de KNVB haar leidende rol heeft begrepen en daar ook naar is gaan handelen. Waar de beleidsbepalers normaliter grossieren in het uit de weg gaan van moeilijke beslissingen, nemen ze nu eindelijk hun verantwoordelijkheid. In het belang van het Nederlandse voetbal", begint Roorda in de Leeuwarder Courant.

"Dat de KNVB Ajax tegemoet wil komen zodat óók het Nederlandse voetbal maximaal kan profiteren van het succes is een statement van formaat. Dat is ook de rol van de KNVB: de belangen van het Nederlandse voetbal dienen. Dat clubs als Feyenoord en Utrecht er niet blij mee zijn is lachwekkend. Datzelfde Feyenoord heeft het Nederlandse voetbal al jaren geen Europese punten bezorgd."

"Al die huilverhalen van clubs die de laatste jaren erg weinig toevoegen aan het Nederlandse voetbal zijn gewoon gênant. Ajax investeert haar verdiende geld ook in Nederland. Emmen en Heerenveen plukken daar al de financiële vruchten van", stelt Roorda, doelend op de transfers van Kik Pierie (voor vijf miljoen euro) en Emmen-doelman Kjell Scherpen.

"Het is in mijn optiek nu wel zinvol om vanaf volgend seizoen één lijn te trekken. Europees succes van welke Nederlandse club dan ook moet zoveel mogelijk worden gefaciliteerd. Einde discussie", besluit Roorda.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand