''Wij ontfermden ons over talenten als Denneboom en Van Eijk''

0
''Wij ontfermden ons over talenten als Denneboom en Van Eijk''

Jack Mangalie (40) kwam ooit bij de eerste selectie van SC Heerenveen als keeper, maar hij had te weinig talent om het echt te maken als prof. Hij heeft er wel voor gezorgd dat andere spelers doorbraken in Friesland. 

Zijn hele familie was in de jaren negentig een soort opvanghuis voor spelers van de Friese Eredivisionist die Antiliaans of Surinaams bloed in zich hadden. "Wij ontfermden ons over talenten als Romano Denneboom en Marc van Eijk. Die hadden zoveel steun aan ons."

"Mijn ouders kwamen altijd kijken en na de wedstrijd aten de jongens bij ons thuis. Dat Surinamegevoel droeg echt bij, het was een meerwaarde. Het was één grote sportfamilie", blikt Mangalie terug in de Leeuwarder Courant. Riemer van der Velde en Foppe de Haan vonden het geweldig hoe de familie zich inspande voor de voetballer. "'Moai dien', zei Foppe dan tegen mij en mijn broers."

Inmiddels zijn de genoemde voetballers gestopt, maar ze hebben nog steeds contact met het 'opvanghuis'. "Mijn middelste broer organiseert jaarlijks maatschappelijke voetbaltoernooien, waaraan ook jongens als Denneboom, Van Eijk, Maceo Rigters en Angelo Cijntje meedoen. Al die jongens van toen. We kunnen niet meer zonder elkaar."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›