''Misschien moet hij nog wel een of twee jaartjes hier blijven''

( 0 reacties)
''Misschien moet hij nog wel een of twee jaartjes hier blijven''

In het verleden speelde Kees Kist (66) twee periodes voor SC Heerenveen, tegenwoordig is de voormalig topscorer van Europa vooral bekend als rapporteur van De Telegraaf. Eind januari was hij aanwezig in het Abe Lenstra Stadion toen AZ met 0-2 wist te winnen.

"Het ontvangst in Heerenveen is altijd weer even hartelijk. Een uur van tevoren ben ik aanwezig. Eerst koffie met een plak sûkerbôle, vervolgens bijpraten over van alles en nog wat en dan aan het werk", vertelt de geboren Steenwijker in Corner, de krant van Heerenveen.

Het werk voor De Telegraaf doet hij inmiddels al bijna dertig jaar. "En nog steeds vond ik dat hartstikke leuk om te doen. Op die manier blijf je toch nog nauw bij het spelletje betrokken", vervolgt Kist, die Heerenveen dit seizoen al meerdere malen in actie zag.

Eén speler - niet toevallig ook een spits - viel hem in het bijzonder op. "Sam Lammers is een goeie, die komt er wel. Misschien moet hij nog wel een of twee jaartjes hier blijven. Bij SC Heerenveen komt hij aan spelen toe en kan hij zich blijven ontwikkelen", besluit Kist.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›