'Hij moet nog een hoop leren, maar dat kan ergens anders ook''

Begin vorige week liet Johan Derksen nog weten dat hij Michel Vlap in de toekomst nog wel eens in het Nederlands elftal ziet spelen. Foppe de Haan is echter van mening dat de jonge Fries (21) nog een lange weg heeft te gaan.

"Ik vind dat hij in de duels nog veel harder moet worden. Dus écht iemand van de bal afzetten en die behouden. Ik vind ook dat hij in het schakelen van balbezit naar balverlies nog een wereld moet leren", vertelt De Haan aan tafel bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân. "Hij heeft altijd de neiging om net te vroeg te gaan storen zonder dat anderen met hem mee doen."

"Dan vlucht hij naar de keeper en ontstaat er heel veel ruimte achter hem. Dan volgt een lange bal van de keeper en moet hij daar weer achteraan. Dus hij speelt zich in één helft helemaal total-loss. Dus hij moet slimmer worden", concludeert De Haan. "Hij is al slim naar de goal toe maar de andere kant op moet hij nog veel slimmer worden."

Ondanks de goede werklust en inzet van Vlap, liep het mede daardoor voor de winterstop minder goed bij Heerenveen, meent De Haan. "Hij speelde daar wel een rol in. In de thuiswedstrijden wilden ze geweldig naar voren spelen en met balverlies gaan jagen en jagen. Maar als je dat in je eentje doet, heb je niks te jagen. De linies lagen veel te ver uit elkaar."

"De tegenstander tikte zo iemand vrij op het middenveld en elke pass naar voren was ongeveer een goal. De wijze waarop je als team verdedigt en met name wat je voorin doet, speelt daarin een hele grote rol", aldus De Haan, die twijfelt of de nabije toekomst van Vlap nog in Friesland ligt. "Hij moet nog wel een hoop leren maar dat kan ergens anders ook."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand