''Ik wist dat Schöne het moeilijk had bij SC Heerenveen''

( 0 reacties)
''Ik wist dat Schöne het moeilijk had bij SC Heerenveen''

De meeste oud-Heerenveners die bij Ajax speelden, beleefden hun debuut en doorbraak in het Abe Lenstra Stadion. Hakim Ziyech en Daley Sinkgraven bijvoorbeeld. Lasse Schöne daarentegen speelde in Friesland in de jeugd, maar brak pas bij De Graafschap door.

Een belangrijke rol in die tijd was weggelegd voor trainer Jan de Jonge, die Schöne al op jonge leeftijd leerde kennen. "Lasse is gewoon een hele prettige persoonlijkheid. Dat was misschien in het begin van zijn carrière ook wel een bepaalde handicap. Hij was niet echt brutaal en klaagde nooit", herinnert De Jonge zich nog goed in gesprek met FOX Sports.

"Ook op voetballend vlak kon er nog wel het een en ander worden aangemerkt in Heerenveen. Er lagen een aantal dingen aan grondslag. Hij was fysiek natuurlijk nog niet honderd procent, hij was ook nog hartstikke jong. Hij was in alle opzichten ook wel wat gemakkelijk, dus zijn persoonlijkheid had dat ook wel wat in de hand", vervolgt De Jonge op de vraag waarom Schöne niet bij Heerenveen doorbrak.

"Hij had in die tijd natuurlijk een enorme concurrentie van goede spelers. Daniel Jensen, Mika Väyrynen, Jeffrey Talan en zo kun je er nog een x-aantal noemen. Dus het was ook heel lastig om jezelf in het eerste te spelen", stelt De Jonge, die zijn pupil vervolgens meenam naar Doetinchem toen hij als hoofdtrainer aan de slag ging bij De Graafschap (2005-2008).

"Ik wist dat Lasse het moeilijk had bij Heerenveen en ze wilden hem ook laten gaan. Net als Heerenveen zag ik enorm veel in hem op voetballend vlak, maar hij kon zich daar wat moeilijker ontwikkelen. Toen ging hij naar De Graafschap en daar heeft hij wel een grote omslag gemaakt, ook op het fysieke vlak. Vervolgens heeft hij transfers verdient naar andere clubs", besluit De Jonge.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!