'Hij leefde op de grens maar dat is nooit een probleem geweest''

Lasse Schöne is zonder de twijfel de meest besproken oud-Heerenvener die nooit een wedstrijd voor de Friezen heeft gespeeld. De inmiddels 32-jarige Ajacied kwam op 16-jarige leeftijd van Denemarken naar Nederland, maar kwam pas buiten het Abe Lenstra Stadion tot wasdom.

"Hij speelde by Lyngby, een kleine en mooie club waar veel spelers worden opgeleid en een kans krijgen in het eerste elftal", herinnert oud-voorzitter Riemer van der Velde zich nog goed. "Hij speelde ergens in Denemarken een toernooi en daar was onze tipgever Bo Nielsen samen met scout Bert Pijffer. Die hebben hem getipt en toen is hij naar Friesland gekomen."

"Vervolgens speelde hij hier een aantal oefenwedstrijden. De trainers vonden hem goed genoeg om bij Heerenveen te komen", blikt Van der Velde terug bij FOX Sports. Zoals vrijwel altijd als het over Schöne gaat, komen nu ook weer zijn lange haren weer te sprake. "We hadden altijd de stelregel dat de haren niet over de reclameborden (rugsponsor, red.) mochten hangen. Lasse zat altijd op de grens."

"Lasse's haar werd geknipt door zijn moeder, een hele aardige vrouw trouwens. Dan was ik wel eens op de training en dan riep ik wel eens: 'Lasse, komt je moeder bijna?'", lacht Van der Velde. "Zijn technische vaardigheid stond overigens buiten discussie. Z'n snelheid kon hij wel iets aan verbeteren en het was ook niet een beest op het veld. Het was een hele nette en fatsoenlijke voetballer."

"Iedereen kon zien dat het een goede voetballer was, maar hij heeft niet kunnen overtuigen om het eerste te bereiken. Of zijn haar daarbij een rol speelde? Nee, dat is absoluut niet waar. Lasse leefde altijd wel op de grens maar dat is nooit een probleem geweest. Z'n moeder kwam altijd op tijd", besluit Van der Velde met een knipoog.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand