'Dat is een verantwoordelijkheid die iedereen moet gaan dragen''

Geert-Arend Roorda maakt zich zorgen dat de onrust bij SC Heerenveen een negatieve invloed gaat hebben op de ontwikkeling van jonge talenten. Volgens de 31-jarige oud-speler van de Friezen moet iedereen die de club een warm hart toedraagt, bij zichzelf te rade gaan. 

"Toen ik in 1996 bij de voetbalschool van SC Heerenveen mocht gaan spelen, was dat een hele belevenis. Het was tevens het jaar dat Jon Dahl Tomasson zich meldde in het Abe Lenstra Stadion en ik hem voor het eerst zag spelen. Een onvergetelijke voetballer die perfect paste in de rustige en vooral nuchtere cultuur van de Friezen. Prachtige speler, fantastische aanvaller en immer zichzelf gebleven."

"Een vreemde paradox met het hier en nu", vervolgt een bezorgde Roorda in zijn column voor de Leeuwarder Courant. "Ik ben ervan overtuigd dat de rust in Friesland en het vertrouwen dat de mensen hier in Tomasson hebben gesteld, absoluut hebben bijgedragen aan het succes van zijn carrière. Hij is rustig gebleven, liet zich nooit gek maken."

"Wij, hier in Heerenveen, zijn ons de laatste jaren tegenovergesteld gaan gedragen. De mediawaanzin van de laatste weken lijkt het absolute dieptepunt te worden van de sportclub. Als we de media en betrokkenen mogen geloven deugt er hier helemaal niets meer. Deze algemene opvatting, die overigens maar heel summier wordt gesteund door feiten, wordt echt een probleem."

"Er ontstaat tweedeling", vervolgt Roorda. "Nog even we en we gaan de Portugezen achterna. Dan gaan we verkiezingen uitschrijven en doen we aan achterkamertjespolitiek. Een droevige kermis. Laten we de discussie met elkaar aangaan op basis van de inhoud. En niet de emotie, aangevoerd door goedkope retoriek, de boventoon laten voeren."

"Dat er uitdagingen zijn op sportief, technisch en organisatorisch vlak is wel duidelijk. Dat is een verantwoordelijkheid die door iedereen met een beetje Heerenveen-gevoel moet worden gedragen", besluit Roorda.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand