Kada tekent in Fins Lapland: ''Ik wilde een nieuwe omgeving''

( 1 reacties)
Kada tekent in Fins Lapland: ''Ik wilde een nieuwe omgeving''

Tot een doorbraak bij SC Heerenveen en in Nederland kwam het nooit voor Tarik Kada. Om deze reden tekende de 22-jarige aanvaller bij RoPS uit Rovaniemi, in Fins Lapland.

"Ik wilde in een nieuwe omgeving komen, dus liever niet in Nederland blijven. Er waren een aantal clubs uit de Keuken Kampioen Divisie concreet, maar daar wilde ik niet meer spelen. Het moest sportief een goede uitdaging zijn. Als je financieel gaat kijken, kom je op andere plekken uit", aldus Kada in gesprek met Voetbalzone.

“In eerste instantie had dit misschien niet mijn voorkeur, maar het totale plaatje heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. De trainer is technisch goed onderlegd, heeft een beetje de Nederlandse filosofie: opbouwen van achteruit, een 4-3-3-formatie. De inslag van de trainer in combinatie met het perspectief op Europa League-voetbal heeft me overtuigd", vervolgt Kada.

Het jeugdproduct hoopt zich volgend seizoen te plaatsen voor de Europa League, nu het is ingestroomd in de eerste voorronde van dat toernooi. "De Europa League is bereikbaar, dat is ook een groot podium. Als je een beetje geluk hebt met de loting en je komt door, krijg je geweldige wedstrijden, waarin je jezelf kunt laten zien."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Feb 2019 om 14:11
    Kan me nog heugen dat mensen het wanbeleid vonden om deze jongen te laten gaan...