Klompe overtuigd van zichzelf: ''Maar of ik de kroonprins ben?''

Toen Tieme Klompe bijna twee jaar geleden zijn afscheid als assistent-trainer bij SC Heerenveen aankondigde, ging dat niet ongemerkt voorbij. Veel fans zagen hem als een potentiële hoofdtrainer maar de oud-speler van de Friezen wilde daar niet op wachten.

Inmiddels is Klompe hoofdtrainer van derde divisionist Harkemase Boys, maar SC Heerenveen volgt hij nog altijd nauwlettend. "Ja, maar ik volg elke bal die rolt. Dus daar hoort Heerenveen ook bij, ja. Ik heb daar tig voetstappen staan, als trainer en als speler, dus dat doet mij wel wat."

Na het vertrek van Jurgen Streppel, waar Klompe een jaar mee samenwerkte, is nu Jan Olde Riekerink de trainer in 't Friesche Haagje. "Wat ik van hem vind? Ik ken hem niet als trainer, maar vind hem wel vrij goed overkomen", vertelt de 42-jarige Klompe bij het Sport Noord Café.

Toch zou Klompe het niet erg vinden om hem in de toekomst op te volgen. "Of ik destijds de kroonprins was? Dat moeten anderen zeggen, ik weet niet of ik nu nog 'kroonprins' ben, maar ik ben wel overtuigd van mezelf", vervolgt Klompe, die best samen zou willen werken met huidig assistent Johnny Jansen.

"Ik ken Johnny al jaren en hij is tactisch goed onderlegd. Ik denk dat hij ook de ambities heeft om hoofdtrainer te worden. Of we het samen zouden kunnen doen? Dat zou in de toekomst kunnen als het op een normale manier past. Eén trainer is dan de baas en de rest past zich aan."

Klompe is echter wel duidelijk dat hij zich niet alleen op Heerenveen focust. "Groningen is ook een mooie club, toch? Waarom niet? Ik heb natuurlijk al mijn voetstappen bij Heerenveen staan, maar dat wil niet zeggen dat ik mij daar blind op staar. Ik ben niet gek, de wereld is veel groter dan dat."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand