Van Nistelrooij via Heerenveen naar de top: ''Ik ben toch geen nummer 9?''

( 2 reacties)
Van Nistelrooij via Heerenveen naar de top: ''Ik ben toch geen nummer 9?''

SC Heerenveen neemt het vanavond op tegen PSV. Ruud van Nistelrooij speelde in het verleden bij beide clubs en hij maakte zelfs de overstap van Friesland naar Eindhoven.

Riemer van der Velde pikte de aanvallende middenvelder op bij FC Den Bosch en het werd al snel duidelijk dat hij in de punt van de aanval kwam te staan. Daar was de jonge voetballer het zelf niet mee eens in het begin. ''Ik ben toch geen nummer 9? Toen heb ik tegen hem gezegd dat hij goed moest luisteren naar onze trainers en dat wij er alle vertrouwen in hadden dat hij een heel goede spits zou worden'', blikt Van der Velde terug in het Eindhovens Dagblad

De omgeturnde aanvaller bleef maar een seizoen in Friesland en vertrok toen naar PSV. Daarna speelde hij onder andere voor Manchester United en Real Madrid. Van der Velde weet echter niet of Van Nistelrooij de beste aankoop is geweest in het tijdperk Van der Velde. ''Je kunt spelers in verschillende tijden eigenlijk niet met elkaar vergelijken.'' De oud-voorzitter weet wel dat Van Nistelrooij in een illuster rijtje staat met andere spitsen die actief waren in Friesland.

''Klaas-Jan Huntelaar en Miralem Sulejmani hebben in financieel opzicht nog iets meer betekend, maar dat was ook alweer later. We hebben met bijvoorbeeld Afonso Alves, Marcus Allbäck, Georgios Samaras, Alfred Finnbogason een aardige naam opgebouwd als het gaat om het aantrekken van aanvallers."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 16 Feb 2019 om 10:36
  • Quote van 16 Feb 2019 om 10:29
   Kan hij aub zijn baard afscheren ?
  Allemaal Arabische invloeden.
 • 16 Feb 2019 om 10:29
  Kan hij aub zijn baard afscheren ?