Denneboom blikt terug: ''Hij veranderde op het veld in een beest''

( 0 reacties)
Denneboom blikt terug: ''Hij veranderde op het veld in een beest''

Romano Denneboom speelde tussen 1998 en 2003 in het eerste elftal van SC Heerenveen. De oud-aanvaller, die ook bij Willem II, NEC, FC Twente, Sparta Rotterdam en Arminia Bielefeld speelde, heeft drie Heerenveners opgenomen in zijn favoriete elftal aller tijden.

Zo selecteerde hij Petter Hansson. "Hij kwam binnen als een hele rustige jongen", vertelt Denneboom in ELF Voetbal Magazine. "Op het veld veranderde hij in een beest dat ieder duel won. Op de training stond ik vaak tegenover hem. We vochten felle, maar faire duels uit. Daarvan leerde ik veel. Als FC Twente-speler ruilde ik nog shirtje. Hij speelde toen voor Stade Rennes."

Ook Daniel Jensen heeft een plek in het elftal van Denneboom. "Niet alleen een supertoffe gozer; hij kon geniale steekpassjes geven en beschikte over een ongelofelijke techniek. Helaas kampte hij bij Heerenveen met blessureleed, waardoor het publiek niet altijd zag wat hij kon", die Marcus Allbäck de beste spits vindt waarmee hij heeft samengespeeld.

"Oké, leuke spits, niet veel bijzonders, dacht ik toen ze hem haalden", blikt Denneboom terug. "Nadat hij zich thuis voelde, kwam hij los. Hij hielp me veel, gaf goede tips. We speelden regelmatig samen in een tweespitsensysteem. Er was een klik. Ik sprak hem onlangs nog bij SC Heerenveen - Ajax.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!