''Kreeg het idee ik gehaald was zonder dat de trainer mij wilde''

( 0 reacties)
''Kreeg het idee ik gehaald was zonder dat de trainer mij wilde''

Op de dag voor het sluiten van de transfermarkt besloot SC Heerenveen op 30 augustus 2012 toch nog Marco Pappa vast te leggen. De middenvelder uit Guatemala had in de MLS furore gemaakt bij Chicago Fire werd gehaald als dé verlosser. Dat lukte niet bepaald.

In een uitgebreid interview met VICE Sports blikt de 31-jarige Guatemalteek terug op zijn eerste (en vooralsnog enige) avontuur in Europa. "De scouts van Heerenveen en voorzitter Robert Veenstra kwamen naar Chicago om mij te zien spelen. Ze waren na drie minuten verkocht, want een van mijn eerste balcontacten was een doelpunt vanaf de middenlijn."

"Ik stelde voor dat ze me zes maanden later zouden halen wanneer mijn contract afliep. Twee dagen later belden ze met het bericht dat ze me meteen wilden aantrekken. Ik kende de Eredivisie en wist dat er technisch gevoetbald wordt. Ik dacht dat Heerenveen de juiste keuze was. Achteraf is het teleurstellend, want ik heb geen belangrijke dingen kunnen doen voor de club."

Eén van de redenen waarom hij niet slaagde in het Abe Lenstra Stadion was coach Marco van Basten. "De club had veel moeite voor me gedaan, maar toen ik de eerste keer aankwam bij het stadion, leek het erop dat trainer Marco van Basten mij niet kende. Als je een speler graag wil, dan ken je zijn gezicht. Ik kreeg het idee dat de directie mij had gehaald zonder dat de trainer mij wilde hebben."

Ook buiten het voetbal was het flink aanpoten voor de Spaanstalige Pappa, die gebrekkig Engels sprak. "Het was niet makkelijk. Ik was 24, voor de eerste keer in Europa en mijn vrouw was zwanger. We woonden in Drachten en er was weinig te doen. Drachten zal voor altijd een plek in mijn hart hebben, want mijn dochter is daar geboren. Ze is een cadeau uit Nederland."

Voor Pappa was het avontuur in Nederland niet geslaagd, maar terug in Amerika vond hij het speelplezier weer terug. "Ik kijk nu naar de opties om weer naar het buitenland te gaan. Bij mijn club weten ze dat ik nog eens op avontuur wil. Het voetbal in China bloeit, de markt groeit en je kunt er veel geld verdienen. Ik ben nog nooit in Azië geweest, dus misschien ga ik die kant wel op."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!