Te Vrede bloeit op bij NAC Breda: ''Hier krijg ik het vertrouwen''

( 2 reacties)
Te Vrede bloeit op bij NAC Breda: ''Hier krijg ik het vertrouwen''

In dienst van SC Heerenveen lukte het Mitchell te Vrede niet om vaker dan tien keer te scoren in de Eredivisie. Drie jaar later staat het aantal goals bij NAC Breda halverwege de competitie al op negen, mede dankzij twee goals die hij vlak voor de winterstop scoorde tegen... jawel, SC Heerenveen.

De 27-jarige spits is bezig aan zijn beste seizoen ooit. "Dat kan je wel stellen ja", lacht Te Vrede in gesprek met BN De Stem. "Bij Feyenoord heb ik ook een periode gehad dat ik scherp was en daardoor vaak scoorde. Maar ja, als ik dan een keer níet scoorde, ging ik eruit. Dat is bij NAC niet geval, hier krijg ik het vertrouwen."

Bij Heerenveen was dat zeker niet het geval. Te Vrede werd weliswaar gehaald als eerste spits, maar moest onder interim-trainer Foppe de Haan zijn speeltijd vooral delen met Henk Veerman. Na het teleurstellend verlopen seizoen mocht hij vertrekken en verkaste hij naar de Turkse eerste divisie. Een verkeerde keuze, zo bleek achteraf.

"Zo’n stap maak ik niet meer. Ik heb geleerd dat geluk heel belangrijk is. Ik was ongelukkig in Turkije en als ik ongelukkig ben, kan ik niet presteren", aldus Te Vrede, die geen klik had met de manager en bovendien veel van de communicatie in het Turks niet begreep. "De manier waarop ze met je omgaan wens ik niet nog een keer mee te maken."

Bij NAC is het tegenovergestelde het geval. "De warmte die ik hier van de mensen en de stad voel, heb ik nergens anders gevoeld. Als jonge jongen trok ik me dingen ook meer aan, tegenwoordig maak ik me niet snel druk meer. Ik ben ouder en rustiger geworden. Bij NAC ben ik op mijn plek", besluit Te Vrede tevreden.

In zeven Eredivisieduels scoorde Te Vrede overigens maar liefst vijf keer tegen SC Heerenveen, tegen geen enkele andere club scoorde hij zo vaak. Een vergelijkbaar moyenne in Friese dienst had hem een legendarische status opgeleverd...

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Jan 2019 om 17:29
  • Quote van 11 Jan 2019 om 15:03
   Ik hoop echt dat we in de laatste wedstrijd van dit seizoen deze ploeg naar Leeuwarden kunnen doorsturen...... (hopelijk wordt het niet juist andersom....)
  Waarom moet NAC degraderen? Heeft een goed gevuld stadion en er ligt gras.
 • 11 Jan 2019 om 15:03
  Ik hoop echt dat we in de laatste wedstrijd van dit seizoen deze ploeg naar Leeuwarden kunnen doorsturen...... (hopelijk wordt het niet juist andersom....)
zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›