'Zo gaan die dingen in het voetbal, je kunt lastig iets plannen''

Na een uitstekende start bij SC Heerenveen, moest Jurgen Streppel het Abe Lenstra Stadion uiteindelijk toch via de achterdeur verlaten. In eerste instantie wilden beide partijen nog wel met elkaar door, maar werd de druk om te stoppen van buitenaf uiteindelijk toch te groot.

"Of ik nooit spijt heb gehad dat ik niet ben doorgegaan? Nou, uiteindelijk hadden zij ook hun bedenkingen om verder te gaan. Prima, dat mag", blikt Streppel terug in De Contractspeler, het magazine van voetballersvakbond VVCS. "Als er van beide kanten niet het overtuigende gevoel is dat je met elkaar verder wilt, moet je verder gaan kijken."

"Dan heeft het ook geen zin om spijt te hebben", vervolgt Streppel, die dit seizoen hoofdtrainer is bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta. Zijn onderbuikgevoel was daarbij van doorslaggevend. belang. "Voor mij staat voorop dat ik wil werken bij een club waarbij je een goed gevoel hebt. Dat is belangrijker dan waar die club staat op de ranglijst."

"In mijn eerste half jaar in Heerenveen speelden we echt geweldig. Vanaf de bank was het genieten. Spelers als Jeremiah St. Juste, Sam Larsson en Joost van Aken maakten allemaal de stap naar een grotere club. Op zo'n moment moet je geluk hebben dat er net ergens wat vrij komt", vervolgt Streppel, die zag dat het daarna bergafwaarts ging.

"Weliswaar hebben we toen nog de play-offs gehaald, en daarmee de doelstelling, maar het swingende van het eerste half jaar was weg. Dan is wellicht het momentum voorbij. Zo gaan die dingen in het voetbal, je kunt lastig iets plannen", besluit Streppel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand