Assaidi terug op veld na lange revalidatie: ''Hou nog te veel van het spelletje''

( 2 reacties)
Assaidi terug op veld na lange revalidatie: ''Hou nog te veel van het spelletje''

Een slepende kraakbeenblessure zorgde ervoor dat Oussama Assaidi dit seizoen nog niet in actie kwam. Acht maanden na de degradatie van FC Twente mocht de oud-Heerenvener woensdag weer eens dertig minuten meespelen in een oefenduel met Sportfreunde Lotte.

"Ik heb er vorig seizoen te lang mee doorgelopen. De toenmalige medische staf had me eerder moeten afremmen", vertelt de 30-jarige vleugelspeler in gesprek met TC Tubantia. "Maar omdat het met de club niet goed ging, heb ik tijdenlang met pijn doorgespeeld. Ik had na het seizoen twee keuzes: stoppen of me laten opereren, waarna er een lange revalidatie zou volgen."

"Voor het geld hoefde ik het niet meer te doen, en ik had me ook kunnen afvragen of ik die lange reizen nog wilde. Het antwoord was: ja. Ik hou nog te veel van het spelletje en ik hou te veel van deze club om er nu al een streep onder te zetten", aldus Assaidi, die tevreden was over zijn eerste speelminuten in ruim een halfjaar tijd.

''Ik dacht dat ik wat meer ruzie met de bal zou hebben, maar het liep eigenlijk heel lekker", begint een tevreden Assaidi. "Ik voel nu wel iets, maar er is geen voetballer die geen pijn heeft als hij speelt. Het is een zware periode geweest. Ik moet de huidige staf van FC Twente een groot compliment maken, want ze hebben heel goed werk verricht. Maar ik ben er nog lang niet."

"Ik hoop nu dat ik snel richting de 90 minuten kan, zodat ik straks Twente kan helpen bij de terugkeer naar de eredivisie", aldus Assaidi, die bij de Tukkers nog een contract heeft tot komende zomer.

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jan 2019 om 20:00
    Dat heeft Hamstra dus wel goed gedaan om hem destijds niet een contract aan te bieden. Wat heeft Twente nu aan hem gehad? En helemaal niet terughalen!
  • 10 Jan 2019 om 19:27
    Snel terug halen en kijken waar het schip strand..
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›