''Keur gaf gelijk honderd piek, kon hij de rest van de week ook stappen''

0
''Keur gaf gelijk honderd piek, kon hij de rest van de week ook stappen''

SC Heerenveen verblijft vanaf vandaag een week in Spanje om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Een trainingskamp is voor sommige spelers een zegen, terwijl anderen het een hel vinden.

"Natuurlijk is er voortdurend geklaag", zegt voormalig Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar sommigen vinden het ook juist fijn om na die feestdagen waarin de meesten toch vaak helemaal niks doen weer aan de slag te kunnen." Het is volgens Verbeek wel een stuk braver geworden.

"Niemand probeert 's avonds meer stiekem te ontsnappen uit het hotel", weet de ervaren oefenmeester. "Dat was in mijn tijd als speler wel anders. Toen kreeg Piet Keur bij Heerenveen een boete van Foppe de Haan na de eerste avond. Van 25 gulden. Piet gaf toen gelijk maar honderd piek. Kon hij de rest van de week ook stappen."

Ook nu krijgen de spelers vaak wel een avond vrij. "Maar de meeste spelers blijven dan op hun kamer. Om te computeren", aldus Verbeek, die wel veel waarde ziet in een trainingskamp. "Dat is ook een ideale mogelijkheid om met z'n allen lang bij elkaar te zijn. Dat is prettig. Er is tijd voor evaluatiegesprekken. Je weet zeker dat er gezond gegeten wordt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›