''Dan gaat het wel hard vooruit, want bij Heerenveen hadden ze die cijfers ook''

( 0 reacties)
''Dan gaat het wel hard vooruit, want bij Heerenveen hadden ze die cijfers ook''

Henk Veerman is ook bij FC Sankt Pauli uitgegroeid tot een clubicoon. De oud-spits van SC Heerenveen wordt bij de Duitse cultclub al Veerman Superman genoemd. Toch kan de boomlange aanvaller nog niet op een vaste basisplek rekenen.

Volgens trainer Markus Kauczinski is er nog veel ruimte voor verbetering. "Waarom? Ik heb het echt geen idee", reageert Veerman tegenover Voetbal International. "Het enige wat ik wel weet, is dat ik zaterdag gewoon in de basis sta. Ik kan ook niet alles tegelijk. Meeverdedigen als je aanvalt, aanvallen als je meeverdedigt."

"Hij (Kauczinski, red.) kwam aan met cijfers dat ik maar 10,2 kilometer per wedstrijd loop", vervolgt de 27-jarige spits. "Nou, dan gaat het volgens mij wel hard vooruit, want bij Heerenveen hadden ze die cijfers ook allemaal en zat ik niet eens op 9,5 kilometer. Ze lopen hier op het tweede niveau meer dan in de Eredivisie. Ik ben fitter dan ooit. Volgens mij het dan ook hartstikke lekker, ik weet niet waarom hij dat zo zegt."

Wellicht probeert de oefenmeester Veerman te prikkelen. "Nou, ik ben niet zo van dat gevoelige", meent hij. "Maar dat ik iedere week beter en sterker word, gaat bijna vanzelf. Zeker als je het niveau ziet. Dat ligt dichter bij PSV dan de Keuken Kampioen Divisie. Die gasten rennen hier gewoon gemiddeld dertien kilometer per wedstrijd, pfffff, die lopen en lopen en lopen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›