Verbazing bij Roorda: ''Dat is een basisingrediënt voor goede prestaties''

( 0 reacties)
Verbazing bij Roorda: ''Dat is een basisingrediënt voor goede prestaties''

Per ingang van dit seizoen mogen clubs maar liefst twaalf spelers op de bank laten plaatsnemen bij Eredivisiewedstrijden. Ex-Heerenvener Geert-Arend Roorda vind er het zijne van, zo laat hij weten in zijn wekelijkse column in de Leeuwarder Courant.

"Welk doel daarmee wordt bereikt is de gemiddelde kenner een raadsel. Het enige zekere is dat je 'at the end of the day' meer chagrijnige teamgenoten hebt. De meesten gaan toch mee met het idee dat ze er tóch niet inkomen. En terecht. Er mogen er altijd nog maar drie worden ingebracht tijdens de wedstrijd. Ik ken weinig andere sporten waar zulke grote (wissel) restricties worden opgelegd."

Roorda denkt dat Heerenveen had kunnen profiteren van 'ongelimiteerde wisselmogelijkheden.' "De meesten die aan de aftrap verschenen gaven immers niet thuis. Ze gingen er dan ook kansloos af tegen hekkensluiter FC Groningen", vervolgt de Fries, die lof had voor de energie die Groningen op de mat legde. "Ze waren fel, alert en speelden met ongelooflijk veel energie. Dat doen ze nu al twee weken en dat helpt ze om de weg naar boven in te kunnen slaan."

"Het is dan ook echt jammer dat het team van trainer Jan Olde Riekerink dat niet wekelijks kan opbrengen. Het is immers een basisingrediënt voor goede prestaties en je hoeft daarvoor niet eens te barsten van het talent. Dan is voetbal ineens niet meer zo ingewikkeld", aldus Roorda.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›