Voormalig Heerenveen-speler erkent drugsgebruik: ''Dat was mijn vaste ritueel''

( 0 reacties)
Voormalig Heerenveen-speler erkent drugsgebruik: ''Dat was mijn vaste ritueel''

FOX Sports maakte een documentaire over Joey van den Berg. In de documentaire vertelt de middenvelder openhartig over zijn ontslag bij SC Heerenveen. De voormalig Heerenveen-speler geeft toe dat hij drugs gebruikte.

"Ik moest 's ochtends vaak om zeven uur de trein nemen. Voor de training was ik hier (in het park, red.), om kwart over zes of half zeven. Dan had ik alvast een jointje voorgedraaid. Daarna fietste ik naar de trein en ging ik trainen. Dat was een beetje mijn vaste ritueel", begint Van den Berg openhartig in de FOX Sports-documentaire.

De middenvelder geeft toe dat het een foute beslissing was, maar hij wist de oorzaak wel. "Mijn pech was: de eerste keer dat ik een joint rookte en ging voetballen, scoorde ik drie keer. Toen dacht ik: dit moet ik elke keer doen. Zo dom was ik toentertijd om te denken dat het daadwerkelijk effect had. Ik ben een heel druk persoon van mezelf. Op het moment dat ik dat rookte was ik meer gefocust en wat meer afgevlakt."

"Nu slikken ze ritalin, ik gebruikte toen wiet. Het was mijn legale middeltje om mij rustig te krijgen. Het werkte in mijn optiek wel heel goed. Dat is een beetje de pech die ik heb gehad", weet Van den Berg, die naast SC Heerenveen ook bij PEC Zwolle en Go Ahead Eagles voetbalde. Ook speelde hij nog in Engeland bij Reading. Dit seizoen komt hij uit voor NEC.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›