''Het winnen van de beker was een sensatie, maar zulke wedstrijden...''

( 0 reacties)
''Het winnen van de beker was een sensatie, maar zulke wedstrijden...''

Deze maand is het alweer tien jaar geleden dat AC Milan in de UEFA Cup op bezoek kwam in het Abe Lenstra Stadion. Ondanks dat het duel met 1-3 werd verloren, hebben alle betrokkenen van toen toch vooral goede herinneringen aan het duel.

"Dat zijn toch de momenten in je carrière dat er wat meer spanning op zit", blikt Roy Beerens, toen rechtsbuiten in het team van Trond Sollied, terug bij FOX Sports. "Ik was toen twintig, geloof ik. Je wil jezelf in de etalage zetten, want je wil meer, meer en meer. Je wilt niet verzuipen, je wilt je kop boven water houden en het liefste iets extra's geven. Van dat soort wedstrijden geniet je zeker."

"Het winnen van de beker was een sensatie, maar het spelen van zulke wedstrijden.. Je wilt je toch graag een keer meten met de jongens die daar spelen. Die hebben een bepaald niveau, status en hebben veel meegemaakt. Dan ga je toch kijken of je het niveau aankunt. Vooral toen ik jong was, was ik daar heel gretig in. Ik wilde me gewoon meten en presteren."

Beerens mocht zich tegen AC Milan meten met Gianluca Zambrotta, die twee jaar daarvoor nog een hoofdrol vervulde bij de wereldtitel van Italië. Beerens was na afloop dan ook trots dat hij zijn shirt kon wisselen met de oud-speler van FC Barcelona en Juventus. "Ik had het geluk dat hij wilde wisselen. Ik ben blij dat ik een shirt heb van nog het oude-AC Milan met topspelers. Daar ben ik nog steeds blij mee", besluit Beerens glimlachend.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›