'Bekerheld' Kalou gaat politiek in: ''Ontwikkeling heeft geen kleur''

( 1 reacties)
'Bekerheld' Kalou gaat politiek in: ''Ontwikkeling heeft geen kleur''

Voetballers blijven vaak actief in de voetballerij als ze gestopt zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Bonaventure Kalou zei in 2011 het spelletje vaarwel en richt zich nu op een nieuwe carrière.

De Ivoriaan speelde bijna honderdvijftig duels voor Feyenoord en daarin wist hij 35 keer te scoren. Via Auxerre, Paris Saint Germain, RC Lens en Al-Jariza kwam hij bij SC Heerenveen terecht. Hier was hij in twee seizoenen goed voor 28 duels, waarin hij twee keer doel trof. In Rotterdam werd hij kampioen en won hij de supercup en de UEFA-cup.

Bij SC Heerenveen wist hij in 2009 de beker te winnen en daar had hij een belangrijk aandeel in door in de verlenging de Friezen op voorsprong te schieten. Inmiddels probeert hij buiten het voetbal ook aan de top te komen. Kalou doet namelijk mee aan lokale verkiezingen in zijn vaderland Ivoorkust. Zijn broer Salomon Kalou tweette namelijk een foto waarop Bonaventure te zien is met de quote ''de ontwikkeling heeft geen kleur''.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Oct 2018 om 13:43
    Ben benieuwd of hij wat kan klaarspelen, zoals bijvoorbeeld George Weah wel is gelukt in Liberia. Ik herinner me hem in elk geval niet iemand van de vlammende speeches - eerder iemand die nogal rustig en berekenend was in zijn antwoorden.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›