Klompe blikt terug: ''Die belofte aan mezelf wilde ik niet verbreken''

( 0 reacties)
Klompe blikt terug: ''Die belofte aan mezelf wilde ik niet verbreken''

Tieme Klompe nam het afgelopen jaar een sabbatical na zijn vertrek bij SC Heerenveen. De oud-verdediger was acht seizoenen actief in Friesland, als jeugdtrainer en assistent van de hoofdtrainers Dwight Lodeweges, Marco van Basten, Foppe de Haan en Jurgen Streppel. 

Klompe kon afgelopen zomer al aan de slag bij een club uit de Eerste Divisie. "Het was zo'n tweehonderd kilometer van Groningen, maar dat speelde niet mee bij de beslissing om het niet te doen", vertelt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Wel het feit dat ik mezelf juist een rustjaar had gegund. Die belofte aan mezelf wilde ik niet verbreken."

Het afgelopen jaar deed Klompe niets op voetbalgebied, maar hij bezorgde wel boodschappen voor een supermarkt in Groningen. "Ik moet wat te doen hebben", legt hij uit. "Ik wilde ook structuur houden. Daar was dat heel nuttig voor. Ik had wat om handen en had aanspraak. De hele dag thuis zitten met de kleine, da's niks voor mij."

Het jaar rust deed hem goed. "Je bent als assistent bij een profclub toch meestal als een razende Roeland bezig. Tegenstanders analyseren, trainingen voorbereiden, gesprekje hier, training daar. Ik had hier echt behoefte aan. En weet je wat? Ik heb geleerd dat ik eigenlijk heel veel heb gedaan die afgelopen jaren. Dat ik heel veel heb geleerd en dat ik eigenlijk best veel weet als trainer", aldus Klompe, die nu aan de slag gaat als hoofdtrainer bij Harkemase Boys.

"Ze waren doortastend", geeft hij aan. "Ik kon meteen langskomen bij een competitiewedstrijd en dat voelde goed. Gesprekje met de sponsors, met het bestuur. Mooi dichtbij huis en een mooie club. Ik dacht: dit moet ik doen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›